Moldova românească

Vernisaj de grafică satirică Pavel Botezatu

„Diamantul discret care este Pavel Botezatu strălucește oriunde, dar acum trebuie scos puțin mai la vedere”

Admiratorii armeni și nearmeni ai artei plastice au fost prezenți la sfârșitul lunii decembrie 2018 în Sala de Festivități a Comunității Armenilor din Galați pentru un vernisaj rarisim – o primă expoziție de autor cu miniaturi ale artistului plastic Pavel Botezatu. (mai mult…)

Read More
BaZar biZar

Laserele și spoturile

 Nici viitorul nu mai este ce a fost!

Orga de lumini de pe Insula Cocuța-Chiciu

Aceste rânduri despre cum era să devină Municipiul Galați un loc astral, în care să ajungi măcar odată în viață, fac parte dintr-o serie de note în mers, ce au fost scrise de-a lungul a 18 ani, începând cu anul 2000. Am plecat de la ideea că presa și cetățeanul nu doar se opune, ci propune unei administrații a ignoranței și amatorismului și țicnelii clientelare idei de modelare durabilă a unui ambient urban degradat. După cum involuează municipiul Galați, nu au mai rămas decât minuscule speranțe că administrațiile zilei vor realiza proiectele care pot să creeze la Galați acel colț de lume unic, inconfundabil, original, o emblemă a ceea ce cu siguranță va fi cândva Asocierea Metropolitană Dunărea Polis Galați-Brăila. (mai mult…)

Read More
OQ-ul public

Gala Centenarului 2018

De două feluri ar fi putut fi gala asta, ca să nu fie o mare mizerie. În primul rând, ar fi putut fi o Gală de Box. Adică, mai multe meciuri, într-o seară, cu sportivi de renume şi multă lume în tribune. Ar fi fost frumos să avem o astfel de gală a Centenarului. Dar n-a fost.

(mai mult…)

Read More
Republica Moldova

Se ridică la 52% procentul basarabenilor care doresc unirea cu România condiționat, pragmatic: dacă pensiile și salariile vor fi ca în România, suntem de acord să ne unim cu România!

Vlad Cubreacov, președintele Asociației culturale „Răsăritul Românesc” din Crihana Veche-Cahul, Republica Moldova

 

Reporter: Basarabia – va fi veșnic zonă de experimente între lumea vestică și lumea slavă? Va fi în mod fatal zona tampon între două lumi și culturi?

Vlad Cubreacov: Toate sunt geopolitică în Basarabia. Fie că este geopolitică globală sau doar regională, ba chiar și una internă a Basarabiei, situația este precară și nu putem spune cu certitudine încotro o vor lua lucrurile sub presiunea contextului. Putem însă observa o serie de tendințe, conturate în ultimele decenii. E un teren pe care tot ce-i românesc devine tot mai sigur. Faptul că Republica Moldova este cel mai mic vecin al UE din cei 22 existenți și are cel mai mare număr de cetățeni europeni în interiorul său – cam 30% – îl distinge dintre toți ceilalți vecini și ținând cont de dorința tot mai

(mai mult…)

Read More
ComunISME de bloc

Hoarda clienților politici de Orașul Roșu PSD-ist trece de la supracantitate la o obscură și perversă calitate: ca să le iasă parandărătul electoral gras, li se bagă  un bonus de terendărăt moacă

Campania electorală anticipată și ilegală, în afara perioadei stabilite prin lege, aduce în prim plan și câteva bizare și obscure stări de lucruri, pe care opozanții atotputernicului PCR (Partidul Comasat Român PSD-PNL) le vântură în poziționările lor reformator-electorale.

Una dintre aceste aiuritoare stări este și cea a modului în care Consiliul Județului PSD și Primăria Orașului Roșu PSD se complac  în a fi complicii unui rapt grosier, ce are ca obiect patrimoniul de terenuri ale falimentatei Societăți de Partid „Drumuri și Poduri”.     (mai mult…)

Read More
Jurnalistul - jucăria sorții OQ-ul public Ultima ora

AoLeu și văleLeu! Probleme în Paradisul Infractorilor de la DNLeuA Galați! Pleacă la pensie procuroarea Leu,  cu trei ghiulele legate de-un piciorLeu: diletantism/amatorism, aroganță și obrăznicie (ca să nu-i spunem chiar țicneală)

Dacă e vorba de plecare, la DNLeuA teritorială Galați-Brăila-Vrancea apare  o dilemă mare

Nuuu!, nu e cea cu cât de Mare este vraful de dosare nerezolvate. Nu e nici dilema porcoiului de dosare trecute definitiv pe linia moartă a sertarelor cu comenzi politice sau cea a grămezii de dosare epuizate prin nelucrare/impostură și cu achitare 100% prin prescriere la termen. Dilema forte a momentului la DNA Galați este cine dintre aghiotanții și sinecuriștii pripășiți la Structură va avea de acum înainte grijă de cioporul de pisici aciuat  în curtea DNA. (mai mult…)

Read More
OQ-ul public

Gata, Legile Educației Deca au luat-o pe scurtătura spre Parlamentul de Partid și de Stat! Jos și cu Geografia de la bac!

Nouă ani i-au trebuit lui Klaus Iohannis și oamenilor săi din guvernarea PSD-PNL-UDMR să producă Legile Educației și să le ofere gata finisate (a se citi dictate, nediscutate și amendate) învățământului din România.

Nici în ceasul al treisprezecilea, ministrul Ligia Deca nu respectă regulile democrației și ale transparenței privind noile legi ale învățământului.

Le ține ascunse, de parcă ar fi un secret de stat, le face vânt către parlament, vrea să impună volens nolens „România Educată” a lui Iohannis, deși, după o multitudine de opinii și păreri, legea conține prevederi toxice, care îi îngrozesc pe cunoscătorii în ale educației.

Iată mai jos o astfel de reacție, a profesorilor de geografie, care văd cum temerile privind (in)corectitudinea examenelor de admitere, extinderea industriei meditațiilor private, generalizarea corupției, aruncarea în derizoriu a meritocrației și depolitizării funcțiilor din educație fac din reformarea sistemului de educație din România un coșmar. Coșmarul Iohannis-Deca. (mai mult…)

Read More
OQ-ul public Ultima ora

Frați fermieri din OUAI-uri, păzea! că DNA Galați s-a trezit din somnambulit și azvârle cu dosare pe piața irigațiilor. Atenție! să nu vă treziți în cap cu o sacoșă cu numerar de ciordeală din investițiile europene, de care scapă fie unii de la  Piața Roșilor, fie alții de la Piața Galbenilor!

Nu e glumă, e pe bune! Așa a exprimat un bun cunoscător al sistemului de prăduire și jaf din sistemul irigațiilor Câmpia Covurlui faza actuală a „investițiilor” de la Cotu Văleni, SPA Dunăre și SRP Vânători. (mai mult…)

Read More
OQ-ul public Ultima ora

Concluziile comisiei de control privind distrugerea sistemului de irigații Câmpia Covurlui Galați sunt fără dubii: s-a furat, se prăduiește, vor fi șterse urmele

Carevasăzică, Comisia de Control a infrastructurii de irigații din Câmpia Covurlui, aflată în exploatarea FOUAI Câmpia Covurlui (infrastructură ce aparține domeniului public al statului, predată în anul 2012 în folosință gratuită pe 49 de ani către FOUAI),  a inspectat timp de o lună în anul 2020.

Conform ziarului Viața liberă, „o comisie mixtă, constituită în baza unui ordin al prefectului județului Galați, Gabriel Avramescu, a verificat infrastructura de îmbunătățiri funciare aflată în exploatarea Federației de Organizații ale Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (FOUAI) Câmpia Covurlui din județ. Din comisie au făcut parte reprezentanți ai Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare (FTIF) Galați, dar și ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului în Construcții și ai Fiscului județean.” (mai mult…)

Read More
Documentare humanum est!

Comuna Jorăști, Județul Galați, anul 2023

Poziția geografică în România: Coordonate: 45°59′30″N 27°52′10″E

Guvernare : – primar al comunei Jorăști: Dănuț Tofan ( PSD, 2016)

Suprafață: – Total 68,11 km²

Altitudine: 105 m.d.m.

Populație (2011): – Total▼ 1779 locuitori

(mai mult…)

Read More

Page 1 of 1

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password